Smanjite statički elektricitet u kosi

Većina sušila za kosu ima ugrađenu funkciju ionizacije niti, koja je ključna za smanjenje statičkog elektriciteta u kosi.

Razni faktori poput visoke vlažnosti ili suhoće prostorije, prisutnost prašine te nedostatak korisnih elemenata u tragovima potiču stvaranje takvog elektriciteta. Kao posljedica toga, kosa postaje naelektrizirana te se oštećuje iznutra. Ionizacijska funkcija neutralizira statički elektricitet koji se obično nakuplja u kosi. Korištenje negativnih iona putem ionizacije ne samo da eliminira statički elektricitet, već poboljšava i opći izgled kose.

Posebni turmalinski premaz

Sušila za kosu s ionizacijskom funkcijom se razlikuju od standardnih modela jer koriste posebni turmalinski premaz koji oslobađa negativne ione kada se zagrije. To poboljšava stanje niti dok prolaze kroz sušilo.

Važno je napomenuti da čak i najnaprednija sušila za kosu s funkcijom hladnog zraka i različitim načinima rada ne mogu pružiti isti rezultat kao sušilo s ionizacijom. Naelektrizirane kovrče teško zadrže svoj oblik te ukupni dojam frizure vrlo brzo splasne.

Čak i na uređajima manje snage, protok zraka kroz turmalinski premaz može ukloniti statički elektricitet iz različitih tipova kose.

Poboljšava sjaj i mekoću kose

Jedna od ključnih prednosti ionizacijske funkcije je poboljšanje sjaja, mekoće i svilenkastog izgleda kose. Kvalitetno sušilo danas je dostupno svakome jer postoje uređaji s ionizacijskom funkcijom koji su cjenovno pristupačni.

Važno je znati da intenzivna proizvodnja potkožnog masnog tkiva na vlasištu često proizlazi iz tijela koje pokušava nahraniti suhu kosu. Održavanje odgovarajuće vlage kroz upotrebu sušila s ionskom funkcijom može pomoći u normalizaciji proizvodnje sebuma.

Koristeći sušilo s ionskom funkcijom, omogućujete kosi da zadrži vlagu, što smanjuje potrebu tijela za intenzivnom proizvodnjom masnog tkiva.

Koje sušilo odabrati?

Kada kupujete sušilo za kosu s funkcijom ionizacije kose, obratite pažnju na sljedeće:

  • Uređaj za napajanje. Poznato je da što je više, brže možete osušiti niti i napraviti frizuru. Ali kod kuće, vrlo snažna sušila za kosu nisu uvijek potrebna. Ako je kosa kratka, treba odabrati modele snage od 800 do 1200 W, ako su kovrče srednje dužine, sušilo za kosu treba imati snagu od 1200 do 1600 W. Vlasnicima vrlo dugih i debljih niti kose odgovaraju snažniji modeli – 1600-2000 vata. Ionizacijska sušila za kosu sa snagom većom od 2000 W pogodnija su za profesionalnu upotrebu, a osim toga, njihova je cijena obično prilično visoka.
  • Bolje je kupiti modele s keramičkim grijačem i turmalinskim premazom. U prodaji također možete pronaći i kombinirano prskanje teflona i turmalina. Takvi modeli su učinkovitiji, sigurniji za kovrče i izdržljivi.

Kome treba sušilo s funkcijom ionizacije?

U nastavku pročitajte 5 stavki koje vam govore da trebate kupiti sušilo za kosu s ionizatorom:

  1. tip kose – suh, često elektriziran
  2. povećana masnoća vlasišta, problem masne kose
  3. učestalo bojenje kovrča, upotreba trajne ondulacije
  4. često izlaganje kose peglanju
  5. problem ispucalih završetaka kose